Novi Sad
18.04.2013.
05:48 > 06:49
Nedavno izabrani vršilac dužnosti funkcije predsednika Apelacionog suda u Novom Sadu Novica Peković, ranije nije reizabran za sudiju jer je tadašnji Visoki savet sudstva utvrdio da je nedostojan za tu funkciju.
  • mirjana

    25.05.2013 15:40
    sudijeporotnici
    Pa ima li neko u Visokom Savetu Sudstva da progovori makar ijednu rec za donosenje Izmene Odluke o naknadi,nagradi sudija porotnika koje su donete na iskljucivi zahtev Snezane Malovic i Nate Mesarovic? Ja licno zalicu se svima jer mi nije placena ni ta bedna nadoknada koju Nata izmisli jos od prosle godine ,a Visoki Savet Sudstva kaze da se svaki mesec uplacuje novac prema trazenju Viseg suda,pa neki sudovi placaju a eto nasa nikako da stigne.E valim Ti se boze da je smenise,bila je gorda kao da je predsednik Demokratske stranke.Alal vera naprednjacima!!!!!
  • 19.04.2013 04:07
    SZR SUD NOVI SAD
    Namestanje presuda su osnovna delatnost Apelacionog suda u Novom Sadu. Neverovatan broj radnih sporova koje su radnici u prvostepenom postupku dobili u svoju korist odlukama Apelacionog suda je preinacen u korist firmi ili poslodavaca . Zbog svega ovoga veliki broj predmeta zavrsava na Kasacionom sudu pa na Ustavnom sudu a posle svega ide Strazbur. E tamo tek istina izlazi na videlo pa drzava ( poreski obveznici) placa visoka obestecenja za bahatost i propuste svojih institucija. E sad ovo se sracunato radi jer veliki broj ljudi odustane od procesa pa na taj nacin drzava "ustedi"
  • Metuzalem

    18.04.2013 17:30
    Pravda???
    Pravi covek da se "pravedno" presudi u slucaju ATP Vojvodina... a mozda i u slucaju "Deklaracija"
    Pravi covek da se u nedostatku dokaza od belog napravi crno...
    Bolje da sam dan prespavao, kada sam glasao za "OVE". Vreme bi da vratim, ruku sebi da odsecem, glavu sebi da razbijem... Al ne vredi. Znam da sam zas.ao, i kajem se iskreno i duboko...
    Glasajuci za promene, dobio sam promene ali na gore, i to mnogo gore... Slobodno mi lupajte minuse, ovakav magarac bolje nije ni zasluzio!!!
  • lalos

    18.04.2013 16:33
    dno
    Sa SNS i njihovim satelitima, Srbija ide pravo ka dnu, potpuno dno-dna ! Opsta katastrofa. I onda kazu Vojvodina je kriva za sve !!
  • Steva

    18.04.2013 14:46
    opasno ....
    Sve ovo poprima obrise nacionalne katastrofe.Ne postoji način odbrane od događanja.Kome više verovati?Policija,Sud,Javne službe,....!Dotakli smo dno dna!Ne moramo da se gadimo EU,treba da se gadimo sami sebe.Ima li neko u ovoj državi(?),da pokuša da objasni stanje.Izlišno je,vaditi se na one pre,i ove sada!Ili se sve već zna,samo da se obnaroduje!
  • 18.04.2013 13:25
    vau! Ako vec njega "krajnja nuzda" naterala, sta da pricam o tima, koje vise ne u stanju sastaviti kraj s krajem...
  • прави

    18.04.2013 12:25
    човек
    за комбинат!
  • 18.04.2013 12:08
    I onda neko kaže siva ekonomija. Kome i za šta plaćati namete? Da bi se ovakva bagra bahatila? Ma dajte, molim vas...
  • 18.04.2013 11:51
    zlo bez kontrole
    boze pomozi, ovi prodaju pravdu za vlastiti interes i niko ih zato ne poziva na kriovicnu odgovornost...ali dodje maca na vratanca pre ili posle, ovako ili onako
  • JustinaNS

    18.04.2013 11:41
    Prevagnuo kantar
    Izgleda da ovaj lik, koji uzgred "odaje" utisak iskonskog poštenja,rimsku boginju pravde Justiciju i njenu vagu smatra za demode. Kakva pravda, kakve prekrivene oči i vaga za tačno merenje. Ja sam čovek sistema. Naravno, svakog sistema.
  • 18.04.2013 11:37
    ...lova !
    Strašno, odvratno, gadi mi se sve što u ovoj zemlji ima veze sa pravosuđem i Ustavom !
    "Svijet je poludio nosi se krinka, na licima klaunova nije potrebna šminka.
    I sanjari bježe od vlastitih snova važna je lova , lova do krova ..."
    Ako se ja dobro sećam teksta pesme D.Mlinareca,1977.
  • gledam i ne verujem

    18.04.2013 11:36
    Trazili ste, gledajte
    Svi koji ste svojim glasom ili neglasanjem podrzali povratak radikala na vlast - nadam se da ste radosni kako se stvari u drzavi razvijaju. Kad krenu oruzjem na Vojvodinu, recite im da ste ih podrzali na izborima.
  • markoNS

    18.04.2013 11:32
    Resit ce to...
    Nema brige resit ce to Super Vucic, on to malim prstom resava, cim se vrati iz Brisela ops. Ar.Emirata, kad izvrši smotru jedinica, kad ode da dodeli pomoc, kad odrzi sastanak mesnog odbora , kada bude gost na Pinku, kada , kada, e posle toga ce resiti i slucaj Sudstva i Ekonomije, samo malo stpljenja, sad ce on...
  • perica

    18.04.2013 11:24
    Apelacioni sud zar to nije onaj sud sto svima skida kazne a ponekima koji plate dovoljno i ukida?
  • daca

    18.04.2013 11:23
    tako "smo" glasali
    Cemu cudjenje, birali "smo" i one prethodne i ove sadasnje. Neki su mislili bice bolje, ali eto prevarili se. Ne likujem, ocjana sam , jer nama ocigledno nema spasa! Srbija je postala moralna nakaza u svakom pogledu!!!!!
  • ZoranNS

    18.04.2013 10:18
    Cirkus se nastavlja
    Nije važna prošlost, važno je da je NAŠ. Taj bivši visoki savet sudstva je stvarno bio kriminalan, prksa novih se nastavlj, aboliranje u korist naše štete, samo napred, dobijamo ono što smo zaslužili.
  • mile V*

    18.04.2013 07:16
    sudija
    I onda takve "sudije" istovare kod nas.Kao da smo kanta za otpatke.
  • VOX

    18.04.2013 07:05
    razocarenje
    Koliko god da poslednji atom mozga i duse hoce da veruje da su ovi oni ,,pravi,, totalno me srozalo i shvatio sam da sam ipak budala,je to da se POPOVIMA UPLACUJU DOPRINOSI I DA SU ONI DRZAVNI PENZIONERI,e treba ovu drzavu da bude sramota,pa da li smo mi odvojeni od crkve ili smo popovska drzava,na sta ovo lici,pedofili u redovima crkve i niko nista,popovi su danas mocniji od cele drzave.Pored mene u zgradi popovi kupili stan kvadrat 1200eur-a,centar grada,cova ima decu,zenu,redovan seks,dobar auto,redovna primanja,ma zivi ko lord,a ja,zena i dete bez ikakvih primanja,dobio otkaz,zena isto,a nemam pravo na penziju nemam ni staza ni godina,a niko nas nece,kazu moatori smo,i da hocu da radim nista,a on se sepuri,srecan,i jos dobijaju penziju od drzave,a ja sam tu ulagao,nije drzava umesto mog poslodavca uplacivala doprinose,SRAMOTA.....
  • Vox populi

    18.04.2013 06:53
    Anomija
    Imaju putera ovi ali i prethodnici, proverite gospodo i pomoćnike i zamenike, posebno Apelacioni Sud koji uvek nešto "preinačuje" i ismeva pravosuđe i zdrav razum! Proverite predmete koje su vodili, čudne i nenormalne presude, šta čekate? Najpoštenije sudije drže se u okvirima predmeta niže finansijske vrednosti, glavne "kolače" rade oni koji su pod direktnom kontrolom vlasti, skloni presuđivanju po partijskim dojavama. Skloni nakaradnim presuđivanjima kojima se obično pokrivaju brljotine partijskih perjanica. Više od pola sudstva treba smeniti, mahom onu gornju polovinu...
  • Pike

    18.04.2013 06:43
    Pa kad je minustar pravde balavac od 29 godina onda ni ne cude ovakve stvari
    bravo naprednjaci!
    Ko i onaj balavac sto je savtnik Tomin kojem moze praunuk da bude
  • Dejan

    18.04.2013 06:37
    SNS reforma...
  • Toma

    18.04.2013 06:23
    naravno
    slika i prilika sudija koje je sns sve vratio na posao iako su izbačeni jer im se 60% presuda obori, jer su korumpirani, jer su ovakvi onakvi... vi posle pljujete ds zbog reforme pravosuđa.

    pljujte ove koji su sve vratili nazad. to su ti što puštaju razbojnike da se brane sa slobode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna